Made of Carpet – Productpagina Tapijt tas

made_of_carpet / tapijttassen / accessoires / tapijt - leer

Voyager Elite

m5-558-18_figure / backpack / carpet bags / tapijt tas / boho

De eerste reeks van tassen hier gepresenteerd is direct het vlaggenschip model de ‘Voyager Elite’. Dit model is beschikbaar in maar liefst 8 designs, waarvan enkele exclusief voor dit model. Kies je voor praktisch en design gecombineerd, dan is dit samen met de ‘Backpack’ waarschijnlijk een van je favorieten.  Dit laatste zeker als je bij de groep hoort waar de handtas altijd te klein is. In dit 66 cm brede model past niet alleen je laptop met gemak, maar ook alle andere noodzakelijkheden. Nu maar hopen dat op het vliegveld die extra laptoptas altijd kostenloos mee door de douane mag…….

m5-557-19 / VOYAGER ELITE
m2-248-18 / Torba plus / made of carpet / tapijt tas

Torba Plus

m2-248-19_figure / torba plus / carpet bags / tapijt tas / boho

Ga je voor die hippe Boho stijl tas die een stuk verder gaat dan de PU-leren rugzak? Dit is vlot, kwaliteit en duurzaam ineen. De Torba heeft als model zeer kenmerkende en ook comfortabele draagkoorden. Uiteraard een tapijt tas en beschikbaar in twee Bukhara Designs. Nog steeds lekker ruim met een breedte van 31 cm, is dit een tas die je altijd bij je wilt hebben.

Handgemaakt

 Niet alleen is het tapijtmateriaal specifiek door en voor Carpet Bag ontwikkeld, alle tapijt tassen worden – Met Europees vakmanschap – met de hand vervaardigd. Door deze ambachtelijke werkwijze kunnen er wel kleine afwijkingen in met name de patronen ontstaan. Uiteraard deel van de charme van handgemaakte producten die na productie – en voor verzending – ook nog op kwaliteit worden gecontroleerd.

Backpack

m11-248-19_figure / backpack / carpet bags / tapijt tas / bohoJa, ook een rugzak ontbreekt niet in het assortiment. Zeker in Nederland waar nogal eens gefietst wordt, zijn de rugzakken populair. Als je bang bent dat je rugzak nat wordt – niet denkbeeldig op de fiets -,  alle tapijt tassen zijn van binnen uit geïmpregneerd en dus spatwater dicht. Verder is het tapijt van alle tapijt tassen zodanig behandeld dat het waterafstotend is. Als deze rugzak dan al zwaar is, dan komt het omdat er zo veel in kan! Echt leren en verstelbare riemen. Net als alle andere modellen voorzien van zwarte zijde achtige binnenvoering en twee vakken waarvan een met rits.

m11-248-19 / Backpack / made of carpet / tapijt tas
m3_566-19 / HEIRLOOM / made of carpet / tapijt tas

Heirloom

m3_287-18_figure / backpack / carpet bags / tapijt tas / boho

Een handtas zoals een handtas hoort te zijn. Heirloom is een middelgroot model van Carpet Bags, met naast de kenmerkende tapijt designs een even herkenbare ‘portemonnee’ sluiting. Heirloom is de benaming voor een erfstuk dat jaren in de familie is en van generatie op generatie wordt overgedragen. Met de kwaliteit van deze tassen uiteraard heel goed mogelijk. Je bent dan wel degene die deze tas als eerste in gebruik heeft en de traditie in gang zet.

Wist je dat:

Carpet Bags is inmiddels een bekend merk onder de Engelse Fashionista en goed op weg ook internationaal door te breken. Al jaren deelnemer van de London Fashion week, maar bijvoorbeeld ook finalist in the ‘British Top Designer Competition 2015’. Verder veel besproken in een reeks van modetijdschriften. Kijk eens op de nieuwspagina van dit merk om een indruk te krijgen.

Exquisite

m4_436-19_figure / backpack / carpet bags / tapijt tas / bohoDe Exquisite is een van de kenmerkende modellen van Carpet Bags met een portemonnee sluiting. Fraaie combinatie van vintage design praktisch gemak. Zoek je een handtas die ondiep is omdat je overal direct bij wilt? Deze tas is met 24 cm diepte waarschijnlijk een voor de hand liggende keuze. Zoek je toch wat meer ruimte kijk dan naar de Heirloom, of het topmodel Esculap.

Je kunt natuurlijk ook voor dit kleinere model – of bijvoorbeeld de Mystery – gaan in combinatie met een Voyager Elite voor zaken als bijvoorbeeld je laptop.

Design:

Het Design van alle Carpet Bags wordt wel omschreven van modern romantisch. Inspiratie werd ingegeven door Mary Poppins en de Victoriaanse stijl. Deze typisch Engelse statements zijn bij ons wat minder bekend en wij denken dat Mary Poppins haar tas waarschijnlijk snel zou inleveren voor een van de tassen van Carpet Bags. Wat ons betreft passen materiaal en designs prima in een moderne boho stijl en zo hebben wij de artikelen ook in ons assortiment ingedeeld.

m4_436-19_ / exquisite / / carpet bags / tapijt tas / boho
m7_436-19 / MYSTERY / made of carpet / tapijt tas

Mystery

m7_287-18_figure / mystery / / carpet bags / tapijt tas / boho

Ja, het zal voor je vriendinnen een mysterie zijn waar je deze tas vandaan hebt. Het is aan jou of je dit zo wilt laten of ze informeert over waar je de Carpet Bag vandaan hebt. Wij zijn er uiteraard blij mee als ze in Nederland net zo bekend worden als in het Verenigd Koninkrijk (en inmiddels ook hier buiten), dus je hoeft er geen geheim van te maken! Voor wat betreft het model Mystery: Dit is het op dit moment kleinst leverbare model, waarbij het nog steeds een ‘mystery’ is hoe veel je er in kan meenemen. Beschikbaar in twee uitvoering en met alle kenmerkende details die je ook terugvindt in de grotere modellen.

 

Patronen:

De patronen / designs van Carpet Bags zijn geïnspireerd door motieven van perzisch hoogpolig tapijt. 

Esculap

m6-566-18_figure / esculap / / carpet bags / tapijt tas / boho

In het Engels wordt dit topmodel ook wel omschreven als een ‘overnight bag’. Hierbij wordt er uiteraard op gedoeld dat als je naar bijvoorbeeld een hotel gaat, je hier een hele extra outfit in mee kunt nemen. Dit topmodel is dan ook zeer ruim. De twee zeer exclusieve designs (Treillage) zorgen samen met de overige typische kenmerken van Carpet Bags voor een statement tas.

m6_566-19 / ESCULAP / made of carpet / tapijt tas
m8-599-19 / MESSENGER / / made of carpet / tapijt tas

Messenger

m6-599-19_figure / messenger / carpet bags / tapijt tas / boho

De messenger is een van de unisex modellen van Carpet Bags. Anders dan rond moederdag wordt er weinig door mannen bij ons gewinkeld, dus deze doelgroep vergeten we maar even. Maar als jij deze tassen ziet zitten, dan moet je vooral rond vaderdag nog eens terugkomen! Zeg nou zelf, wat heb je er normaal gesproken aan als je je man of vriend en kado geeft en hij gebruikt het niet? In dit geval is er altijd een alternatief…..

Deze heuptas is vooralsnog alleen verkrijgbaar in het  Tetragon Navy design.

Express

m16-604-19 / express / / carpet bags / tapijt tas / boho

Ook de Express is een model heuptas, in dezelfde stijl als de Messenger. Dit model is verkrijgbaar in twee designs en eveneens ingedeeld als unisex. Draaggemak en toch voldoende mee kunnen nemen? Dit is een prima keuze. Het model met Appliqué Navy is overigens in de aanbieding!

m16-604-19_side / express / carpet bags / tapijt tas / boho