Made of Carpet – De echte Tapijt tas

made_of_carpet / tapijttassen / accessoires / tapijt - leer 

 

 

 

 

main_image_private / made_of_carpet / tapijttassen / handgemaakt / tapijt - leer

home_top_2016 / made_of_carpet / tapijttassen /

Tapijttassen van Made of Carpet

Ja, het speelde mee! De kleuren van de tassen van Made of Carpet passen prima bij de kleur van ons logo. Dit was mogelijk een van de redenen dat dit trendy Engelse merk voor ons direct opviel. Wat echter nog belangrijker was, was dat we deze tassen in Nederland zelf nergens konden bestellen. Na enige rondvraag uitgekomen bij een zeer vriendelijke eigenaresse van dit sterk opkomende merk. En ja, dat leidt er nu zelfs toe dat we deze artikelen in Nederland & België mogen aanbieden tegen dezelfde prijzen als de prijzen in het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf oktober 2016 starten we direct met de volledige productlijn inclusief de laatste modellen. Misschien in Nederland nog onbekend, maar in Engeland en omstreken al een begrip. Je krijgt niet vaak de kans maar nu kun je nog een trend zetten in plaats van deze te volgen. Het trend zetten is overigens niet onze intentie met deze assortimentsuitbreiding: Met deze bijzondere kwaliteit tassen kun je naar onze verwachting jaren vooruit en vele trends overleven.

Als een tas een statement kan zijn, dan zijn de tassen van Made of Carpet dit stuk voor stuk! 

CARPET Bags – Plat in het Nederlands vertaald ’tapijt tas’. Maar dan wel een bijzonder soort tapijt en dus ook een zeer bijzondere tas.

In de weer trendy Renaissance stijl van de 150-jaar oude  Victoriaanse mode traditie , rechtstreeks vanuit  London, England.

Het idee achter deze mooie en unieke  CARPET Bags komt dus uit de romantische Victoriaanse tijd en is deels ingegeven door beroemde karakters zoals  Mary Poppins and Miss Marple.

voyager_elite_intarsia_navy_front / made_of_carpet /

In America komt overigens het woord “carpet bag” ook voor in een andere betekenis dan als mode-accessoire, het is hier ook een historische term voor migranten uit de heropbouw tijd  (1865-1877).

Made of Carpet heeft goed gekeken naar alle mogelijke stijlen en patronen vanuit historisch en mode perspectief. De stijl die hieruit ontstond is te omschrijven als modern romantisch. Al met al ideaal voor de vrouw met een passie voor ambachtelijk vakmanschap en vintage  accessoires.

impressie / engels fabrikaat / made_of_carpet /
Made of Carpet / tapijt tas / accessoires

In Nederland zijn we praktisch en zullen we niet direct onder de indruk zijn van de vele prijzen die dit tassenmerk inmiddels in de wacht heeft gesleept. Ook de publicaties in vele modebladen zal – behalve mogelijk voor Vogue lezeressen – de meerderheid van ons ontgaan zijn.

Geen probleem, de CARPET Bag is namelijk ook nog eens zeer praktisch. Als dat in combinatie met het design al niet genoeg is?

Om te beginnen zijn ze vrijwel allemaal ruim, of zeg maar bijna groot. Geen geduw om je je portemonnee in je tas te krijgen. Ze zijn wasbaar en regenwater dicht. Verder is het materiaal water afstotend.

esculap_treillage_navy_front_gekanteld /  engels fabrikaat / made_of_carpet / tapijttassen /Als dit in combinatie met het vakmanschap en de kwaliteit van materiaal ons Nederlanders niet aanspreekt?

Kortom je hoeft deze tassen niet als modestatement te kiezen – al zijn ze dat zeker – ze zijn gewoon ook heel praktisch en comfortabel!

 

made_with_love_and_care / carpet bags / tapijt tasMaxine Bijoux levert deze tassen direct van de producent. Waar nodig wordt de tas direct voor u geproduceerd. Besteld bij Maxine Bijoux heeft u alle rechten conform Nederlands recht, waaronder het recht een bestelde tas retour te zenden. Eventuele retouren dienen wel naar het verzendadres in Engeland verzonden te worden. Dat u hier gebruik van wilt maken is echter niet waarschijnlijk!

 

 Product Pagina’s