Juli 2016 Houten Sieraden in de Spotlight

Deze maand geen extra aanbiedingen of kortingen, deze sieraden lopen ook zonder reclame prima maar toch deze maand in de spotlight. Vjuli 2016 houten sieraden in het spotlichteel van de houten sieraden vallen in eerste instantie niet eens op als zijnde hout, maar wel door natuurlijke patronen en veelal door verrassend licht gewicht.

Historie

Houten bijoux / sieraden (eco sieraden of eco  fashion) zijn er al duizenden jaren. Vooral van 1930 tot 1950 waren houten sieraden zeer in trek.   Houten sieraden werden vaak gecombineerd met andere materialen zoals glas en later met kunststoffen. Het waren zeker niet alleen hobbyisten, maar ook vaklieden en bedrijven die zich richten op houten sieraden. Zeker met de juiste houtsoorten en het nodige vakmanschap is hout een zeer creatief materiaal.  Met de opkomst van plastic vanaf 1950 werd hout wat minder populair om vanaf 2000 weer langzaam in populariteit toe te nemen. Duurzaamheid en milieubewustzijn spelen zeker een rol. Deze trend is zal waarschijnlijk nog wel verder doorzetten.

Kijk onder spotlight voor een (deel van) onze houten sieraden ! (link werkt alleen in juli 2016)

Tagged

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.