Kledingmaten dames – Raak niet in verwarring

one-size-fits-all / kledingmaten damesTsja, heel verwarrend. Net als met ringmaten – dat probleem kennen we – zijn kledingmaten verschillend afhankelijk van land en coderingssysteem. Verder schijnt het een trend in Nederland te zijn om op de grotere maten bewust een kleinere maat te vermelden. Dit omdat dat zou helpen de koper te bewegen juist hun artikel te kopen. Wij kunnen ons als webshop hier weinig bij voorstellen, aangezien het zowel voor ons als onze klant zaak is dat ze direct een zo goed mogelijk passend product krijgen.

Waarom nu deze post? We komen bij het inkopen regelmatig artikelen tegen die we zo leuk vinden dat we ze aan het assortiment willen toevoegen. Nadeel bij kleding is voor ons echter dat er vaak ingekocht moet worden in meerdere kledingmaten. Nog niet wetend of het verkocht gaat worden en welke maten wel of niet gaan lopen is dit financieel maar ook qua ruimte een probleem.

Lang leven het elastiek en stretchen maar!

Ja, als webshop ben je blij met de one-size fits all :). We hebben dan ook besloten dat daar waar we leuke kleding zien die in een maat leverbaar is we mogelijk een uitstapje gaan maken. Als het heel leuk is en het aantal maten is beperkt willen we hier mogelijk ook nog wel aan beginnen. Voor de zekerheid in ieder geval maar vast de maattabel opgenomen. Bijoux is en blijft onze business, maar als het leuk is en het verkoopt niet dan doen we het zelf wel aan :). Sta er dan ook niet van te kijken als we met name maatje L of 42 in de verkoop zetten!

one size fits most - kledingmatenOverigens one-size fits all kunnen we nooit 100% garanderen, wij krijgen dit uiteraard door van de leveranciers. Maar rekbaarheid is zelf mogelijk ook een rekbaar begrip. Verder kunnen aan de kleine en grote kanten natuurlijk ook maten voorkomen waar stretch oncomfortabel wordt of zijn grenzen bereikt.

 

 

Met deze tabel alleen ben je er nog niet als je niet al weet wat je maat is. Hoe meet je dit nu ?

Berekenen kledingmaten dames : broeken

Beetje afhankelijk van of je middel, heupen of beenlengte bepalend is zou onderstaande tabel een indicatie moeten geven welke maat je dient te kiezen. Kortom op drie plaatsen meten en de maat kiezen die bij de grootste meting hoort. Met de codering in de 1e kolom (s tot 2xl) kun je in de bovenstaande tabel een idee krijgen welke maat hier volgens andere coderingen bijhoort.

Heb je hele lange benen en een dun middel dan zul je bij standaard maten misschien wel een 2xl (103 cm) nodig hebben terwijl je qua middel een s-je bent. Als je het al relevant vindt ook altijd leuk om even te laten vallen dat je altijd het middel moet laten innemen :).

Aangezien leveranciers nog al eens een eigen interpretatie van maten en maattabellen hebben kunnen we geen garantie geven op het werken van dit overzicht. Reden te meer om niet te hard van stapel te lopen met de verkoop van kleding. We willen wel dat jij blij bent met wat je bij ons besteld!

damesmaten meten

 

 

 

 

 

 

 

 

Zodra we bijgekomen zijn van deze post zullen we mogelijk bovenkleding op vergelijkbare manier in beeld brengen. Eerst maar eens  wachten tot we de 1e kleding online zetten ! In de tussentijd: kijk eens bij onze oorbellen die passen echt altijd !

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.