Mijn Statement Piece

hier is alles een statement piece

 

HManouk p134-1 Platte Kettingeel simpel een ‘statement piece’ is het geen mensen als eerste opmerken aan je outfit. Vaak gaat het dan over een accessoire zoals een ketting, oorbellen of je handtas. Maar het kan ook een kledingstuk zijn zoals je schoenen, jurk of je jasje. Juist omdat het opvalt is de keuze van je statement piece een zeer belangrijke en zul je vaak de rest van je outfit er op afstemmen. Veel van onze bijoux kan aangemerkt worden als statement piece. Neem bijvoorbeeld bruine_jurkde Manouk p134-1 Platte Ketting. Dit valt op en draag je het op een manier die niet opvalt dan komt het al snel verkeerd over. Dit valt niet te dragen onder een T-shirt en omgekeerd is dit ook niet te combineren met een jurk vol met strass die een andere statement geeft.
Kies je echter een qua kleur matchende of passende simpele jurk of blouse dan springt je statement ketting er echt uit.

Omgekeerd kan natuurlijk ook :

Je hebt een schitterend paar schoenen of een zeer bijzondere jurk. Nu heb je bij schoenen mogelijk nog het voordeel dat combineren met eventueel ook opvallende sieraden of bijoux vaak kan. Dit omdat ze niet direct naast elkaar zichtbaar zijn en de aandacht hiermee wat ‘gespreid’  wordt. Schoenen met strass en bijpassende bijoux kan op zich een mooi ensemble opleveren. Gaat het echter over een zeer opvallende jurk of blouse ? statement_dressNu wil je juist je bijoux eenvoudig en simpel houden. Een simpele oorbel en een sierlijke ketting is vaak al genoeg. Wil je ook een armband combineren ? Kies voor een effen kleur die matcht met je outfit. Kies je toch voor kleur dan zijn goud en zilver vaak goede keuzes, waarbij zilver meestal net iets makkelijk combineerbaar / neutraler is.

 

 

Manouk ff072-2 Rond Zwarte Armband

Manouk z167-2 Glass Circle Oorbellen / BijouxAA010 Ketting Infinite Cross

 

 

 

 

 

Kleuren combineren

Manouk cc071-2 Goud-Zwarte ArmbandEr is niets makkelijker dan alles in een kleur proberen te houden. Bij zwart en wit is dit over het algemeen ook vrij eenvoudig te realiseren. Zo kun je een vrij ingetogen statement maken door bijvoorbeeld een zwarte statementketting te combineren met alles in zwart met eventueel wat kleine accenten. Gebruik je andere kleuren zoals bijvoorbeeld groen of geel Manouk s125-1 statement piece? Let er dan altijd goed op dat er zeer veel nuances in deze kleuren zijn die niet altijd mooi bij elkaar passen. Bij de echte kleuren geldt ook dat overdaad schaadt. Kies je voor alles, inclusief je accessoires voor een kleur zoals blauw kijk er dan voor uit dat je niet als een blauwe smurf gezien wordt (al heeft een smurf uiteraard een witte broek en muts :).

kleurencombinatiesHeb je zelf een goed gevoel voor kleuren ? Uiteraard dan nog hopen dat je de juiste kleding en accessoires in de kast hebt liggen. Heb je dit niet of niet voldoende zelfvertrouwen ? Je kunt mogelijk verrassende inspiratie opdoen door naar kleurenwaaiers van verf- en behangspecialisten te kijken. Of kijk eens naar deze site http://paletton.com/#uid=c4W275p4t0kkuR800++axX4tqKLHvpo. Bedoeld om kleurenschema’s voor websites te maken, maar waarom niet ook gebruiken om passende kleuren bij je outfit te zoeken ?

Casual of formeel

Vreemd genoeg khier is alles een statement piecean bij formeel vaak veel meer dan bij de casual gelegenheden. De echte ‘statement pieces’ zowel bij kleding als bij sieraden / bijoux komen vaak pas uit de kast zodra de gelegenheid (wat) formeler wordt. Bruiloften zijn in dit kader vaak de meest kenmerkende gelegenheden. Iedereen pakt uit: In het thema van de bruiloft, of door een eigen statement te maken. Persoonlijke favoriet zijn Indiase bruiloften die extreem kleurrijk zijn. Hier is vrijwel alles een statement en het past nog ook.

In Nederland is vaak wat ingetogener en uit het formele zich vaak meer in het gebruik van een of enkeleManouk T087-5 Noble Red Oorbellen statements. Extreme jurk met simpele accessoires of juist omgekeerd. Erg trendy op dit blijft ook de Shabby Chic look, waarbij kleding en accessoires  met een oudere (vintage) look gecombineerd worden. Kant, bloemetjesmotieven en pastelkleuren al dan niet gecombineerd met rafelige jeans en bijoux die uit oma’s kast hadden kunnen komen.

Al met al betekent casual vaak niet meer als het beperkt houden van je statements. Je gaat niet met je statement jurk naar kantoor en die statement ketting doe je niet om naar de supermarkt. Omgekeerd kun je – in ieder geval in Nederland – wel in een spijkerbroek naar een bruiloft als je de rest van je outfit wat extra aandacht geeft.

Wat is nu mijn Statement Piece ?

Heel kort door de bocht is dit het kledingstuk of sieraad dat je zeker aan wilt en waar je de rest van je outfit op afstemt. Bij een bruiloft zul je hier een ander idee bij hebben, dan wanneer je naar kantoor gaat. Wij hopen in ieder geval dat je in onze webshop zowel die artikelen vindt die je centraal wilt stellen, als die artikelen die je helpen de rest van je outfit compleet te maken.

 

 

 

 

 

Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.